Over Margreet

Kennis overdragen zit in mijn bloed

en daarom doe ik wat ik doe: ondernemers laten zien/leren hoe je het financiële deel van je bedrijf op de rit krijgt en houdt. 

Ondernemers die ik begeleid heb, hebben één ding gemeen; zij zeggen allemaal 'huh is dit alles? Het is zo eenvoudig, dat kan toch niet?'

En daar, daar doe ik het voor. Het kan namelijk wel!

Boekhouden is geen hogere wiskunde, je moet het, net als autorijden, gewoon even 1x leren en daar heb je je leven lang profijt van.
En als ik je dan ook leer hoe je je cijfers moet 'lezen' en hoe je meer geld uit je omzet haalt, is de verbazing altijd daar.
'Wow!' Boekhouden is best leuk! Gaaf wat er gebeurt met mijn cijfers! Ik hou meer geld over! Ik heb nu overzicht, wat een goed gevoel geeft dat!

Mijn kracht is dat ik het financiële deel van je bedrijf begrijpelijk maak, logisch en praktisch uitvoerbaar.
Ik leg alles uit in spreektaal in jouw tempo, hou niet van toeters en bellen maar ben rechttoe rechtaan.
Ik hou van structuur, duidelijkheid, eerlijkheid en lachen! 

Ervaring
Ik kom uit een ondernemersgezin en leerde al jong dat je alleen geld mag lenen voor een huis en dat je voor alle andere dingen moet sparen.
Na mijn opleidingen heb ik 18 jaar op diverse afdelingen gewerkt bij een groothandel in Verwarming en Sanitair. Daarna 15 jaar als financieel controller bij een internationaal groothandel/productiebedrijf in buisisolatie. Met heel veel plezier heb ik voor en bij deze bedrijven gewerkt.

In mijn laatste functie had ik o.a. contact met klanten en leveranciers en toen viel het mij op dat lang niet iedereen de boekhouding op orde had. Regelmatig zei ik tegen mijn collega “wat zou ik daar graag de boekhouding op de rit willen zetten!”

In 2016 heb ik in goed overleg ontslag genomen om ondernemers te kunnen helpen. Toen ik me tijdens een opleiding in 2017 bewust werd dat omgaan met geld voor ondernemers ook best lastig kan zijn, was mijn toekomst helemaal duidelijk: Ondernemers grip geven op hun geld én hun administratie.

We zijn nu een paar jaar verder.
Om zoveel mogelijk ondernemers 'op de rit te helpen', schrijf ik boeken en geef ik op verzoek groepsworkshops en -cursussen. Naast mijn een-op-een begeleidingen geef ik ook gastlessen op school om a.s. ondernemers financieel inzicht te geven.

Ondernemen is leuker als je grip hebt op je financiën!

En zo is ut! 😉