Over Margreet

Mijn missie is ondernemen voor jou leuker maken!

Ik ben ervan overtuigd dat, als je het financiële deel van je bedrijf 'in de vingers hebt', je relaxter bent, meer geld en tijd overhoudt en dat daardoor ondernemen leuker wordt.

Jeugd
Ik kom uit een ondernemersgezin. Er werd hard gewerkt. Ik leerde al jong dat je alleen geld mag lenen voor een huis en dat je voor alle andere dingen moet sparen. Op school bleek dat ik cijfermatig was ingesteld en dat ik analytisch kon denken. Met de vakken Handelswetenschappen en Economie is, achteraf, op de middelbare school al de basis gelegd voor wat ik nu doe.

Werk
Na mijn opleiding bij Schoevers heb ik een paar jaar bij de Rabobank gewerkt en ben daarna in het bedrijfsleven beland. Ik heb 18 jaar bij Groothandel Vegro op diverse afdelingen gewerkt en daarna 15 jaar als financieel controller bij Jacosol Nederland. Met heel veel plezier heb ik voor en bij deze bedrijven gewerkt.

In mijn laatste functie had ik o.a. contact met klanten en leveranciers en toen viel het mij op dat lang niet iedereen de boekhouding op orde had. Regelmatig zei ik tegen mijn collega “wat zou ik daar graag de boekhouding op de rit willen zetten!”

Zelfstandig
In 2016 heb ik de stap gezet om voor mijzelf te beginnen. En ja, ik zét nu boekhoudingen op de rit.
Toen ik me tijdens een opleiding in 2017 bewust werd dat omgaan met geld voor ondernemers ook nogal een ding is, was mijn toekomst duidelijk: Ondernemers grip geven op hun geld én administratie.

We zijn nu een paar jaar verder.
Met veel plezier leer ik ondernemers grip te krijgen op hun financiën.
Mijn kracht is dat ik dit financiële deel makkelijker maak. Begrijpelijk én praktisch uitvoerbaar.
Het geeft mij veel energie als een ondernemer een zucht van verlichting slaakt en zegt: ‘Ik heb het onder controle. Wat een rust. Wat ben ik blij met jou!’ Daar word ik gelukkig van.

Om ondernemers relaxter en succesvoller te laten ondernemen, schrijf ik boeken, geef ik workshops en trainingen en maak ik tools op maat. Naast een-op-een begeleiding, geef ik ook gastlessen op school om a.s. ondernemers financieel inzicht te geven.

Boeken
In februari 2019 is mijn eerste boek 'Je financiën als ZZP'er de baas' op de markt gekomen.
Dit boek, dat ik samen met Daphne Lie heb geschreven, is een boek waarin wij zzp'ers laten zien hoe je op eenvoudige wijze de financiële touwtjes van je bedrijf in handen krijgt en houdt!

In juni 2020 is mijn boekje 'ZO bouw ik als ondernemer een buffer op' verschenen.
Hierin laat ik je in vijf stappen zien en ervaren hoe je inzicht en grip krijgt op je cashflow waardoor je een buffer kunt opbouwen.