Over Margreet

Mijn missie is om het ondernemen voor jou leuker te maken!

Ik ben ervan overtuigd dat, als je het financiële gedeelte van je bedrijf 'in de vingers hebt', je relaxter bent, meer geld en tijd overhoudt en dat daardoor ondernemen leuker wordt!

Ik woon in het dorpje Oudesluis in de Kop van Noord-Holland. Ik ben hier geboren en getogen en voel mij hier ‘thuis’. Ik vind het heerlijk om het land in te trekken om mijn werk te doen, maar ik vind het ook heerlijk om ‘s avonds het platteland weer te ‘ruiken’.
Ik heb het beste van twee werelden, wat wil je nog meer?

Ik word blij van mijn werk

Door mijn kennis te delen maak ik het leven van collega's leuker; hoe gaaf is dat!
Ik geniet van de variatie in mijn werk; De trainingen, de workshops en lezingen, de een-op-een coaching, de gastlessen op school en de op maat gemaakte trainingen.
Ik geef altijd veel energie maar krijg er ook veel energie voor terug en dat maakt dat ik blij ben met wat ik doe.

Ik hou van lachen! De meeste mensen worden niet vrolijk van de boekhouding en het gedoe met geld, maar ik zorg ervoor dat ik mijn kennis altijd met de nodige humor overbreng. Ik hou ook van eenvoud. Niet moeilijker doen dan nodig is. Naast humor en eenvoud deel ik mijn kennis ook in begrijpelijke taal waardoor ik altijd mijn doel bereik en dat is waar ik voor ga!

Persoonlijke aandacht is voor mij belangrijk net zoals altijd mijzelf zijn; praktisch, nuchter, open en eerlijk, betrouwbaar, enthousiast en vooral positief!

Jeugd

Ik kom uit een ondernemersgezin. Er werd hard gewerkt. Ik leerde al jong dat je alleen geld mag lenen voor een huis en dat je voor alle andere dingen moet sparen. Op school bleek dat ik cijfermatig was ingesteld en dat ik analytisch kon denken. Met de vakken Handelswetenschappen en Economie is, achteraf, op de middelbare school al de basis gelegd voor wat ik nu doe.

Werk

Na mijn opleiding bij Schoevers heb ik een paar jaar bij de Rabobank gewerkt en daarna ben ik in het bedrijfsleven beland. Ik heb 18 jaar bij Groothandel Vegro op diverse afdelingen gewerkt en daarna 15 jaar als financieel controller bij Jacosol Nederland. Met heel veel plezier heb ik voor en bij deze bedrijven gewerkt.

In mijn laatste functie had ik o.a. contact met klanten en leveranciers en toen viel het mij op dat lang niet iedereen de boekhouding op orde had. Regelmatig zei ik tegen mijn collega “wat zou ik daar graag de boekhouding op de rit willen zetten!”

Zelfstandig

In 2016 heb ik de stap gezet om voor mijzelf te beginnen. En ja, ik zét nu boekhoudingen op de rit. ?
Door een opleiding die ik in 2017 volgde, werd ik me bewust dat goed omgaan met geld niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Het begon te borrelen bij mij. Hoe mooi zou het zijn om het boekhouden te combineren met controle over je geld te hebben?

Ik wilde mijn kennis met zoveel mogelijk mensen delen, maar hoe doe je dat? In de zomer van 2018 stelde ik deze vraag ook aan Daphne Lie. Zij adviseerde mij om een boek te schrijven. "Een boek? Ik?" "Ja, waarom niet?", zei ze.
Nog in hetzelfde gesprek besloten we om onze kennis te bundelen en sámen een boek te schrijven. In februari 2019 is het boek 'Je financiën als ZZP’er de baas' op de markt gekomen.