Week van het geld 2018 – Diepe buiging voor ondernemers

Deze week wil ik een diepe buiging maken voor alle ondernemers in Nederland. Want doe dat maar even, ondernemer zijn.

Je hebt een passie, een missie, je bent ergens heel goed in en je wilt je kennis of product delen met de wereld. Gaaf! Maar….. er komt zóveel meer bij kijken als je ondernemer bent.

De buitenwereld denkt al snel “jij hebt het voor elkaar, je eigen tijd indelen, je eigen baas zijn, veel geld verdienen, geweldig, wat heb je te klagen”.

Wat de buitenwereld niet weet is dat er naast het verkopen, ontwikkelen, klanten werven, netwerken, boekhouden, aandacht voor privé, ook slapeloze nachten voorkomen, vaak meer dan je denkt. Oorzaak: GELD

Zal die klant wel betalen, kan ik de Belastingen wel betalen, heb ik de komende maand wel genoeg inkomsten…. allemaal redenen waardoor de nachtrust wordt verstoord maar waarover nooit gesproken wordt.

Wij spreken allemaal over inkomensgrenzen maar die hebben altijd betrekking op salarissen in loondienst of uitkeringen; over het inkomen van de ondernemer wordt nauwelijks gesproken.

Deze week wil ik al die ondernemers, die wakker liggen over geld, een hart onder de riem steken; je staat niet alleen, het is super moeilijk maar houd moed, zoek hulp en geloof in je droom!